Prefectura Bistrița-Nasaud anunta ca se poate circula fara declaratie, cu exceptia a 3 comune din zona montana

Postat la: 22.05.2020 21:32

Prefectura Bistriţa-Năsăud a anunţat vineri că, în conformitate cu noile precizări în legătură cu deplasările în afara municipiilor, pe o rază de 30 de kilometri, în judeţ se va putea circula fără declaraţie pe propria răspundere, cu excepţia a trei comune aflate la poalele Munţilor Rodnei, potrivit Agerpres.

"Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă la nivel naţional, prin precizările formulate de comandantul acţiunii, dr. secretar de stat Raed Arafat, aduce clarificări în ceea ce priveşte considerarea zonei metropolitane, în contextul măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă. Astfel, se comunică faptul că se ia în considerare teritoriul administrativ al municipiilor, precum şi o zonă de 30 kilometri ca perimetru în jurul acestor unităţi administrativ-teritoriale, dar nu mai mult de limita judeţului. Prin urmare, s-a identificat aria perimetrală de 30 de kilometri aferentă limitei municipiului Bistriţa, pentru a se stabili clar unde au nevoie cetăţenii judeţului de declaraţii pe propria răspundere", a anunţat Prefectura prin intermediul unui comunicat de presă.

În această arie perimetrală nu s-au încadrat trei comune din zona montană, Lunca Ilvei, Romuli şi Şanţ, pentru deplasarea către acestea fiind nevoie în continuare de declaraţie pe propria răspundere şi de menţionarea scopului deplasării.

În judeţ nu există nicio zonă metropolitană constituită oficial în jurul municipiului Bistriţa.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu