Prefectul Capitalei: Nu mai sunt locuri la ATI pentru pacientii cu COVID-19

Postat la: 18.10.2020 19:56

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a anunţat că nu mai sunt locuri la ATI în Bucureşti, iar Spitalul Colentina devine spital COVID în integralitate, ceea ce înseamnă încă 3-400 de paturi,

”În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI. Asta este o problemă destul de gravă. Domnul ministru Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document şi de mâine Spitalul Colentina va deveni în integralitate spital COVID, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Este o veste îmbucurătoare pentru că bolnavii erau luaţi din Bucureşti şi duşi în altă parte”, a declarat duminică prefectul.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

De asemenea, el s-a referit şi la spitalul modular de la Elias, despre care a afirmat că funcţiona cu sincope întrucât nu erau asiguraţi cu cadre medicale în totalitate.

”S-a dat dispoziţia ca atât Spitalul Floreasca, cât şi Spitalul Elias să asigure aceste cadre medicale”, a afirmat Cojanu.

El a mai precizat că medicii şi asistenţii şcolari de la şcolile care au trecut în scenariul roşu, nemaifiind elevii la şcoală, vor fi detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi cu COVID, subliniind că şi în acest mod va fi o suplimentare a numărului cadrelor medicale.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu