Președintele Iohannis, invitat de episcopul Covasnei și Harghitei la Manastirea Sf. Ilie din Toplița, de Centenarul Unirii

Postat la: 18.07.2017 14:24

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat de către episcopul Covasnei și Harghitei, Andrei Moldovan, să participe la sărbătoarea Centenarului Unirii, care va fi organizată anul viitor la Mănăstirea Sfântul Ilie din Toplița, în timpul întrevederii de marți, de la Catedrala Episcopală 'Sfântul Nicolae' din Miercurea Ciuc.

a4fc7425-c76b-4124-baa3-297df4c18674

Episcopul Andrei Moldovan i-a spus președintelui că Mănăstirea Sfântul Ilie din Toplița a fost ctitorită în curtea casei părintești a primului patriarh al României, Miron Cristea.

În timpul vizitei, președintele statului a primit din partea episcopului Harghitei și Covasnei o icoană cu chipul lui Iisus Hristos, 'care să vă însoțească în marea și greaua misiune pe care o aveți de înfăptuit', pictată de măicuțele de la Mănăstirea din Izvorul Mureșului.

De asemenea, președintele a primit o carte conținând operele unor autori români din județele Harghita și Covasna, precum și un dar cusut de mână, din partea Asociației Șezătoarea Românească, cu însemnele naționale.

"Vă mulțumesc primirea frumoasă pe care mi-ați făcut-o. Dragi enoriași, dragi români, sunt foarte bucuros că am ajuns astăzi în Catedrala Episcopală, unde m-ați așteptat așa frumos. Sunteți așa de frumos îmbrăcați, aveți copii frumoși și mi-ar plăcea ca aceste comunități să se dezvolte frumos și bine. Pentru mine, este un moment foarte special această vizită în catedrală, un moment pe care personal mi l-am dorit și nu este greșit să spunem că aceste lucruri, în aceste întâlniri, nu țin numai de biserică, numai de stat, ci ele țin și de noi, toți', a spus Klaus Iohannis, în interiorul catedralei.

La ieșire, președintele a declarat presei că este impresionat de primirea care i s-a făcut și și-a exprimat speranța că va reveni și va aprofunda discuțiile începute.

'În primul rând, mi-au pregătit o primire foarte frumoasă, sunt impresionat. Mi-am dorit mult să vin aici, la Catedrala Episcopală. Astăzi, am întâlnit oameni frumoși, care m-au întâmpinat cum se cuvine, cu pâine și sare, cu copii îmbrăcați în straie sărbătorești. Am discutat un pic împreună și sunt foarte bucuros că am avut astăzi această ocazie. Sper să revin cât mai de curând și să aprofundăm discuțiile începute astăzi', a declarat președintele Iohannis, la ieșirea din Catedrala Episcopală.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu