Prahova: Trupul lui Mircea Ionescu-Quintus a fost depus la Biserica "Buna Vestire" din Ploiești

Postat la: 17.09.2017 12:54

Trupul neînsuflețit al președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, decedat la vârsta de 100 de ani, a fost depus, duminică la prânz, la Biserica "Buna Vestire" din Ploiești.

0ed5751c-fbfd-46b7-8140-fd5760d56bb1

Câteva zeci de persoane au așteptat în curtea bisericii momentul depunerii sicriului cu trupul neînsuflețit al fostului senior liberal, coșciugul fiind purtat pe brațe de jandarmi de la poartă până în biserică, unde se afla de câteva zeci de minute soția defunctului.

Printre persoanele publice care au ajuns la Ploiești se află fostul patron al echipei Rapid, George Copos, dar și Valeriu Stoica, fost lider al PNL și ministru al Justiției, ambii depunând câte o coroană de flori în memoria lui Quintus.

La intrarea în biserică a fost deschisă și o carte de condoleanțe, în care cei care vor veni să-i aducă un omagiu seniorului liberal vor putea scrie câteva gânduri.

La fața locului se află jandarmi, polițiști și autorități locale care acționează pentru asigurarea ordinii în zonă.

Conform unei informări a IJJ Prahova, în aceste zile jandarmii vor acționa pentru buna desfășurarea a activităților organizate pentru funeraliile lui Mircea Ionescu Quintus, aceștia acționând pentru asigurarea ordinii pe traseele de afluire și defluiere a participanților, dar și la Cimitirul Viișoara, unde va fi înhumat seniorul liberal.

Totodată, efective ale bazei de administrare a Jandarmeriei Române vor asigura ceremonialul de înhumare, care va avea loc luni după amiază, la ceremonie urmând să participe și o fanfară militară, având în vedere faptul că defunctul era general în rezervă, informează IJJ Prahova.

Mircea Ionescu-Quintus a decedat vineri după amiază la domiciliul său, la vârsta de 100 de ani, după ce în ultimele două săptămâni acesta s-a simțit foarte rău.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu