Portugalia: Șase raniți intr-o explozie intr-un imobil din Lisabona, printre care și straini

Postat la: 14.08.2017 01:55

O explozie, urmată de un incendiu, într-un imobil dintr-un cartier popular din Lisabona a provocat duminică rănirea a șase persoane, printre care s-ar afla și străini, au anunțat autoritățile locale citate de AFP.

63b2f2b2-fc5c-4c1a-85f5-349aa216c80e

Răniții, dintre care doi se află în stare gravă, sunt din rândul celor 13 persoane prezente la momentul exploziei în acest imobil din cartierul Alfama, foarte apreciat de numeroșii turiști ce vizitează capitala portugheză.

Printre răniți s-ar afla și străini, a declarat viceprimarul Lisabonei însărcinat cu protecția civilă, Carlos Castro, fără a preciza numărul lor sau naționalitatea acestora.

Incendiul provocat de explozie a fost rapid pus sub control de cei circa 60 de pompieri mobilizați.

Cauzele exploziei nu au fost stabilite oficial, dar, conform mărturiilor culese de presa locală, acestea ar putea fi legate de o scurgere de gaze.

Conform mai multor media, două dintre victime ar fi angajați ai unui furnizor de gaz care se deplasaseră la imobil după ce locuitori din zonă au reclamat prezența unui puternic miros de gaz.

Explozia a avut loc într-o clădire situată pe una din străzile principale ale cartierului Alfama, unde mulți turiști se cazează în apartamente închiriate de la particulari.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu