Ponta spune ca nu va face parte dintr-un viitor Guvern pentru ca are "o istorie mai speciala" cu Iohannis

Postat la: 20.06.2017 00:24

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a afirmat, luni, că nu va face parte dintr-o viitoare structură a Guvernului Grindeanu, din cauză că are "o istorie mai specială" cu președintele Klaus Iohannis.

ce0eb510-4bac-4134-86cb-1d0840b75b9b

Întrebat la TVR 1 dacă va face parte dintr-o viitoare structură a Guvernului Grindeanu, Ponta a răspuns: "Nu. (...) Nu că nu vreau, nu pot. (...) Eu n-am o problemă legală, am o problemă politică, și anume (...) eu nu mă duc să-l rog pe domnul Iohannis și domnul Iohannis nu cred că mă vrea pe mine. (...) Noi doi avem o istorie mai specială, ca să zic așa".

Totodată, chestionat dacă încă doi ani de acum înainte nu va mai deține nicio funcție executivă în România, Ponta a declarat: "Sper să n-am dreptate, dar domnul Iohannis ar putea să stea ceva mai mult de doi ani".

Victor Ponta a mai spus că, în eventualitatea în care nu va fi adoptată moțiunea de cenzură, va rămâne alături de premierul Sorin Grindeanu până formează Guvernul Grindeanu 2.

"Am studiat încă o dată Statutul deputatului și senatorului, ca să fiu sigur că incompatibilitatea în care mă aflu acum are ca prevedere legală 15 zile să anunț Birourile permanente și 30 de zile să mă decid și am fost corect de la început, am spus '(...) vreau să rămân deputat, nu rămân secretar general al Guvernului'. (...) Rămân cu domnul Grindeanu până formează guvernul Grindeanu 2, după care mă întorc în Parlament", a spus Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a precizat că a acceptat să ocupe funcția de secretar general al Guvernului pentru că nu a trebuit să meargă la Cotroceni pentru depunerea jurământului.

"Secretarul general este ministru, dar este singurul ministru care nu trebuie să meargă la Cotroceni, în fața președintelui Iohannis, să depună jurământul. Și eu i-am spus domnului Grindeanu: 'Nu vin în nicio funcție care să presupună să mă duc la domnul președinte Iohannis'. Și, sincer, bănuiesc că nici domnul Iohannis n-ar fi vrut să mă numească domnia sa în vreo funcție", a susținut el.

Potrivit lui Ponta, în general, secretarul general este foarte important.

"Acum am constatat o chestiune care nu exista totuși nici pe vremea mea ca prim-ministru, nici pe altă vreme, și anume secretarul general, domnul Busuioc, era mai puternic decât primul-ministru, pentru că toate documentele, înainte să ajungă la primul-ministru, trebuiau să treacă pe la domnul Busuioc, care era pus acolo de domnul Dragnea. (...) Am fost uimit — cred că e și ilegal — informările acelea strict secrete, de la SRI, SIE pentru primul-ministru, eu le-am găsit la domnul Busuioc în birou, ceea ce nu e în regulă. Adică erau nedesfăcute, nu că le citise Grindeanu și i le-a dat lui Busuioc, deși n-avea voie. Deci, practic, Guvernul era condus de către domnul Busuioc ca reprezentantul, unsul pe pământ al domnului Dragnea", a mai afirmat Ponta.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Antonia Niță, editor online: Daniela Juncu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu