Politistii au intocmit 88 de dosare penale, in ultima saptamana, pentru infractiuni la fondul forestier

Postat la: 16.10.2020 18:48

Poliţiştii au întocmit 88 de dosare penale, în ultima săptămână, pentru infracţiuni la fondul forestier, în urma a peste 700 de controale pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.

"În perioada 9-15 octombrie, poliţiştii au desfăşurat 701 controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos. Au fost verificate 232 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, vineri, AGERPRES.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 88 de dosare penale, în care sunt cercetate 71 de persoane şi au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 - Legea contravenţiilor silvice, în valoare de peste 245.000 de lei.

"Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 1.317 metri cubi de lemn", arată sursa citată.

În perioada menţionată, poliţiştii au intervenit la 17 apeluri 112 privind transporturi de material lemnos, dintre care patru au fost confirmate ca fiind ilegale.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu