Poli Iasi sustine sistemul propus de Hagi - renuntarea la play-off si play-out: Actualul sistem 'ucide' spectacolul in Liga I

Postat la: 16.04.2019 18:24

Vocea lui Gheorghe Hagi, care a propus în mai multe rânduri modificarea sistemului competiţional şi renunţarea la play-off şi play-out, are tot mai mulţi susţinători în Liga 1 Betano, potrivit mediafax.

Oficialii Politehnicii Iaşi susţin varianta ”Regelui” şi propun la rândul lor trecerea la un sistem cu 16 echipe în Liga 1 şi implicit la renunţarea la play-off şi play-out. Preşedintele executiv al grupării din Copou, Adrian Ambrosie, aduce şi argumente în acest sens.

Citește și: Lege cu dedicație pentru Liviu Dragnea? Parlamentul a adoptat-o azi – Opoziția a ieșit imediat la atac

”Poli Iaşi susţine propunerea lui Gică Hagi de a se renunţa la sistemul cu play-off şi play-out şi trecerea la 16 echipe în primă fază. Actualul sistem distruge spectacolul, dezavantajează echipele care muncesc şi acumulează puncte în sezonul regulat. Acest sistem favorizează puţine echipe, mai exact pe cele care în sezonul regulat nu fac nimic, nu obţin puncte. Echipe care nu fac nimic în turul şi în returul campionatului, ajung să câştige două meciuri după ce li se înjumătăţesc punctele şi ajung la nivelul celorlalte echipe care au acumulat multe puncte. Nu este corect! Practic, nu fac nimic în campionat, iar în ultima parte, cu o mică infuzie de capital şi de jucători, anulează munca altor formaţii”, a declarat preşedintele executiv al Politehnicii Iaşi, Adrian Ambrosie.

Citește și: Cine e procurorul DNA acuzat că a făcut scrum dosarul lui Liviu Dragnea și ce avere are

Şeful executivului din Copou consideră că Liga 1 Betano ar trebui să copieze modelele campionatelor puternice din Europa, unde se joacă în sisteme clasice.

”Sistemul actual ucide spectacolul şi clubul Politehnica Iaşi susţine varianta modernă propusă de Gică Hagi, cu 16 echipe în primul sezon, apoi trecerea la 18 echipe. Uitaţi-vă la meciul dintre FCSB şi CFR! Un meci de un nivel slab. Echipele care trag la campionat ucid spectacolul, iar cele care luptă pentru evitarea retrogradării la fel. Sunt echipe de tradiţie în ligile inferioare, cum sunt Rapid, Petrolul, Universitatea Cluj, care vor veni în Liga 1. Campionatele puternice din Europa nu au sistem cu play-off şi play-out şi nu vor avea niciodată, dovadă că în Spania, Italia, Franţa, Anglia sau Germania avem sisteme clasice”, a conchis Ambrosie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu