Poliția Romana a fost implicata intr-o MEGA-OPERAȚIUNE coordonata de Europol: Polițiștii au fost infiltrați printre migranți

Postat la: 18.05.2018 03:55

Europol a destructurat o reţea de traficanţi de persoane care transporta ilegal migranţi în camioane din Balcani spre Germania, a comunicat joi agenţia europeană de poliţie, cu sediul la Haga, transmite dpa.

Poliţiile din România, Serbia şi Marea Britanie au arestat trei suspecţi, acţionând pe baza informaţiilor furnizate de Centrul european împotriva traficului de migranţi, din cadrul Europol, scrie agerpres.ro.

Citește și: Halep are mare noroc: ‘Cadou’ oferit de viitoarea rivală

Arestările au fost operate în cursul unei 'acţiuni sub acoperire' la data de 8 mai şi au coincis cu reţinerea a cinci suspecţi în Serbia, într-o anchetă paralelă.

Operaţiunea, care a fost iniţiată de biroul regional din Munchen al poliţiei federale germane, a presupus mai multe luni de muncă în comun între ţările implicate, sub coordonarea Europol.

Citește și: Colosul IKEA lansează propriul card de credit: Ce beneficii vor avea clienții care optează pentru el

Agenţia europeană a descris o reţea sofisticată, în care mijlocitorii foloseau mai multe identităţi şi îşi schimbau rapid locurile de reşedinţă pentru a se sustrage justiţiei.

'Informaţiile Europol arată că aceşti mijlocitori cu reşedinţa în UE aveau de obicei aceeaşi naţionalitate ca şi migranţii traficaţi', menţionează comunicatul.

Citește și: Modificare despre care ar trebui să știe toți românii: Unde veți putea refuza să dați buletinul

Europol a remarcat, de asemenea, o înmulţire a tentativelor de a ascunde migranţi în camioane, statele membre UE raportând în acest an 23 de asemenea incidente, în care au fost implicaţi peste 400 de migranţi.

'Această tendinţă recentă merită o atenţie specială din cauza riscului ca viaţa migranţilor să fie pusă în pericol', mai arată comunicatul Europol.

Citește și: Dacia se laudă cu încă o victorie în Europa: Ce a reușit GIGANTUL .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu