Poliția l-a identificat pe autorul divulgarii unor rapoarte scrise de ambasadorul britanic in SUA (surse)

Postat la: 14.07.2019 07:40

Persoana care a furnizat presei mai multe rapoarte confidențiale scrise de ambasadorul britanic la Washington, incident care a provocat un scandal diplomatic între SUA și Marea Britanie, a fost identificată, relatează publicația Sunday Times, informează agenția de știri Reuters preluată de mediafax.

Vezi și: Viorica Dăncilă taie în carne vie: 8 miniștrii ar putea fi REMANIAȚI. Pe LISTA NEAGRĂ au intrat și cei de la ALDE

Potrivit publicației, care citează surse guvernamentale anonime, un suspect a fost identificat și autoritățile au exclus varianta că documentele ar fi fost sustrase în urma unui atac cibernetic comis de un actor statal străin.

"Cred că știu cine a făcut dezvăluirile", a indicat o sursă guvernamentală anonimă. "Era cineva cu acces la dosarele de arhivă. A intrat și a luat o serie de materiale. A fost destul de primitiv", a adăugat sursa.

Publicația Mail on Sunday a publicat noi rapoarte confidențiale transmise de Darroch, sfidând avertismentul poliției potrivit căruia jurnaliștii riscă să fie puși sub acuzare dacă publică documente guvernamentale confidențiale.

Potrivit unui material publicat de Mail on Sunday, Darroch a transmis Londrei în mai 2018 că Trump a decis să se retragă din Acordul nuclear cu Iranul din "motive de personalitate", întrucât tratatul a fost negociat de predecesorul său la Casa Albă, Barack Obama.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul prezidențiabililor: surprize în topul încrederii

În cadrul anchetei privind note diplomatice confidențiale scrise de ambasadorul britanic în SUA, care au fost divulgate presei, Poliția metropolitană din Londra a avertizat sâmbătă mass-media că publicarea oricăror depeșe diplomatice ar putea fi ilegală întrucât este în curs de desfășurare o anchetă penală în legătură cu divulgarea acestor documente, informează The Associated Press.

Într-o serie de rapoarte confidenţiale despre situaţia politică din SUA, Kim Darroch, ambasadorul britanic de la Washington, a numit "ineptă" și "haotică" Administraţia Donald Trump, lucru care a atras furia liderului de la Casa Albă. Pe fondul polemicilor apărute după ce a numit "ineptă" Administraţia SUA, Darroch a demisionat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu