Polițiștii au destructurat o grupare specilializata in contrabanda cu tigari: Peste 14.600 pachete cu tigari, confiscate

Postat la: 16.10.2020 21:56

O grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări a fost destructurată de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurori DIICOT Dolj, care au efectuat 18 percheziţii la domiciliile membrilor grupării şi au ridicat peste 14.600 de pachete cu ţigări, precum şi peste 46.000 de lei şi 19.000 de euro, informează IGPR şi DIICOT în comunicate remise vineri AGERPRES.

Anchetatorii au stabilit că gruparea avea mai multe paliere şi liderul asigura aprovizionarea celor din palierul al doilea, care comercializau ţigările către distribuitori finali iar aceştia le vindeau în interiorul unor magazine săteşti sau în Piaţa Centrală din Craiova, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

"În cauză s-a reţinut că, în perioada iulie 2019 - octombrie 2020, pe raza judeţului Dolj, s-a constituit şi a activat o grupare infracţională organizată, specializată în comercializarea de ţigarete provenite din contrabandă. Liderul grupării asigura aprovizionarea cu ţigarete de contrabandă a membrilor de pe palierul II. Aceştia, la rândul lor, le comercializau către diverse persoane, distribuitori finali, care fie le valorificau în incinta unor magazine săteşti de pe raza judeţului Dolj, fie le comercializau stradal, în Piaţa Centrală a municipiului Craiova", se precizează în comunicatul DIICOT.

În urma percheziţiilor, efectuate pe 14 octombrie, au fost reţinute şase persoane şi au fost ridicate 14.644 de pachete de ţigarete, 46.325 de lei, 19.270 de euro şi 110 lire.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu .

Tribunalul Craiova a dispus măsura arestului la domiciliu timp de 30 de zile pentru şase persoane inculpate pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

Acţiunile s-au desfăşurat cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi "Fraţii Buzeşti" Craiova.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu