PNL și-a facut Guvernul: Sunt doar 16 miniștri

Postat la: 13.01.2019 19:55

Formula PNL de Guvern conţine 16 miniştri şi ia în calcul şi o reducere a numărului agenţiilor în vederea optimizării structurilor administrative la nivel central, a declarat duminică preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

"Avem o viziune de eficientizare a administraţiei. (...) În nicio ţară europeană nu există 28 de miniştri cum există în Guvernul actual, formula noastră de guvern conţine 16 miniştri. Asta înseamnă o optimizare a structurilor administrative la nivel central, înseamnă inclusiv o reducere a agenţiilor şi autorităţilor, oficiilor şi altor structuri la nivel central, de asemenea, şi o optimizare a structurilor care există ca servicii deconcentrate în teritoriu. Astea sunt lucruri fundamentale pentru eficientizarea administraţiei", a spus Ludovic Orban, la TVR 1.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Se cere demisia a doi ministri:’Suntem în fața unei minciuni inadmisibile’

Liderul PNL a adăugat că liberalii au în vedere şi îmbunătăţirea serviciilor publice prin continuarea proiectelor ce ţin de digitalizarea administraţiei.

"De doi ani de zile de când a venit PSD-ul nu s-a mai făcut niciun contract mare de informatizare, de digitalizare, care să îmbunătăţească serviciile care sunt prestate de administraţie către cetăţean, ori astea sunt lucruri fundamentale în programul nostru", a arătat Orban.

Citește și: Probleme financiare pentru Gigi Becali? Gestul care îl dă de gol

El a menţionat că PNL îşi propune să intervină şi în zona fiscalităţii.

"Supraacciza la combustibil (...) în Ungaria, Bulgaria, în ţările vecine se plăteşte mai puţin pe combustibil decât se plăteşte la noi, din ce cauză, pentru că Guvernul a reintrodus supraacciza la combustibil", a arătat Orban.

Citește și: Sumă colosală! Câți bani ar putea obține după divorț soția lui Jeff Bezos .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu