Ploi torențiale in Himalaya: Noul bilanț a crescut la aproape 70 de morți in India și Nepal

Postat la: 13.08.2017 17:54

Alunecările de teren provocate de ploile torențiale din ultimele zile, în această perioadă a musonului, au provocat moartea a cel puțin 66 de persoane în Nepal și India, au informat duminică autoritățile care se tem de o agravare a bilanțului, relatează AFP.

În Nepal, 49 de persoane au decedat în urma inundațiilor și alte 17 sunt date dispărute, potrivit lui Shankar Hari Acharya, șeful centrului național al situațiilor de urgență.
În schimb, Crucea Roșie a avansat un bilanț de 53 de morți și numeroase persoane dispărute.
În India vecină, cel puțin 17 persoane au murit și alte zeci sunt date dispărute, după o alunecare de teren care a făcut ca două autocare să se prăbușească pe versantul unui munte.
Cele două autocare se opriseră pentru o pauză sâmbătă noapte, în Himachal Pradesh, un stat dintr-o zonă muntoasă din nordul țării, în momentul în care mai multe pietre și valuri de noroi s-au prăvălit și le-au ele aruncat peste parapet.
Un număr de 17 corpuri au fost recuperate, dar bilanțul s-ar putea agrava, zeci de persoane fiind în continuare date dispărute, a declarat responsabilul local, Sandeep Kadam.
Potrivit prognozei meteo nepaleze, ploile ar trebui să continue până luni.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu