Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_5lcnaqh1iiqlhe4ps2lak2jb37, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Planta minune care te scapa de raceala: Sub forma de ceai alunga tusea și febra

Planta minune care te scapa de raceala: Sub forma de ceai alunga tusea și febra

Postat la: 13.09.2019 12:07

Afară este cald și frumos dar nouă ne curge nasul și strănutăm. Virozele respiratorii, răcelile sunt peste tot.

Ai putea să mergi la medic, să-i respecți sfaturile, iar acasă să bei ceai. De exemplu, cimbrul este renumit pentru proprietățile sale antifungice, fiind utilizat cu succes împotriva tusei, răcelii și a febrei. Mai mult, fiind bogat în vitamine și minerale acestea este folosit și pentru ameliorarea tulburărilor gastro-intestinale, durerilor de cap, combate astenia de primăvara și diminuează nivelul stresului din corp, potrivit exquis.ro.

Iată de ce este indicat să bei ceai de cimbru:

Este un veritabil antiinflamator de aceea, dacă sunt aplicate comprese cu ceai călduț pe zona afectată, acesta poate ameliora entorsele, luxațiile, întinderile musculare, potrivit doctorulzilei.ro.

Are efect antifungic, fiind folosit cu succes în cazul infecțiilor localizate în rinichi sau în vezica urinară. De asemenea, este bun și în cazul eczemelor care apar pe piele.

Ceaiul de cimbru poate ameliora durerile de stomac, arsurile, indigestia și sindromul de colon iritabil.

Sunt studii care arată că cimbrul contribuie la creșterea imunității, dar este și un real adjuvant împotriva infecțiilor intestinale.

Consumul de ceai de cimbru poate îmbunătăți și funcționarea ficatului și a rinichilor la cote optime

Ceaiul de cimbru este un agent antiseptic de excepție

Sunt studii care au arătat că acesta conține uleiuri volatile ca timol și carvacol eficiente în tratarea infecțiile fungice. În plus, o mulțime de paste de dinți conțin aceste ingrediente precum și apa de gură deoarece ele au rolul de a proteja împotriva gingivitei dar combat și placa bacteriană.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul de paducel, recomandat de medici. Nu este cel mai gustos, însă are numeroase efecte benefice

Totodată, ceaiul de cimbru conține vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Mai exact cimbrul conține vitaminele A, C, B dar și fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, zinc. Având fibre dietetice acesta poate contribui la buna funcționare a sistemului digestiv. Mai mult, fibrele sunt esențiale pentru reducerea colesterolului rău – LDL și stimulează creșterea celui bun – HDL. Nu în ultimul rând, fibrele sunt un important prebiotic care contribuie la menținerea florei intestinale.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu