Piedone rastoarna Primaria Sectorului 5 cu susul in jos și publica in premiera Rapoarte Curții de Conturi: `ilegalitați de ordinul milioanelor`/ DOCUMENT

Postat la: 20.11.2020 21:32

Noul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, continuă seria mișcărilor neconvenționale care îl definesc. După deblocarea situației tabletelor pentru școlari de la Economat, acum Piedone scoate la lumina zilei rapoartele Curții de Conturi din 2018, 2019 și parțial din 2020 - el susține că în aceste rapoarte se regăsesc ”ilegalități de ordinul milioanelor de lei”. Prin urmare a dat dispoziție ca ele să fie făcute publice:

”Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Popescu Piedone, a promis, încă de la preluarea mandatului, că cetățenii vor avea acces la orice informație legată de Primărie și că transparența va fi cuvântul de ordine cât timp se va afla la conducerea instituției. În acest sens, edilul Sectorului 5 a făcut publice rapoartele ultimelor controale ale Curții de Conturi pe pagina web a administrației publice locale. Controalele privesc activitatea Primăriei Sectorului 5 din anii 2018, 2019 și parțial din 2020. Este pentru prima dată când astfel de documente sunt făcute publice pe site-ul Primăriei Sectorului 5.

În rapoartele Curții de Conturi se regăsesc deplasări făcute ilegal pe sume foarte mari, atât ale celor aflați în trecut la conducere, dar și ale unor angajați, plăți nejustificate pentru servicii de salubrizare neefectuate, plăți neînregistrate, neînregistrarea unor obligații certe față de terți, cheltuieli cu utilitățile de aproape 2 milioane de lei, înregistrate în 2018 chiar dacă acestea erau din 2017, sume de ordinul milioanelor de lei de recuperat de la vechea conducere și foști angajați ai primăriei sau finanțări ale unor ONG-uri care nu sunt de utilitate publică.

Un exemplu de deplasare făcută ilegal este cea de la Cannes (Franța), în perioada 10-13 martie 2020, pentru care a fost plătită suma de 753.911 lei (peste 150.000 de euro), în condițiile în care evenimentul legat de un târg expozițional la care ar fi trebuit să participe reprezentanți ai Primăriei Sectorului 5 fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.”, anunță într-un comunicat remis presei Primăria Sectorului 5.

Rapoartele Curții de Conturi le puteți găsi aici: http://www.sector5.ro/transparenta-decizionala.

❗️TRANSPARENȚA – PRIORITATEA PRIMARULUI CRISTIAN-VICTOR POPESCU PIEDONE. RAPOARTE ALE CONTROALELOR CURȚII DE CONTURI,...

Publicată de Primaria Sectorului 5 pe Vineri, 20 noiembrie 2020

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu