Peste 500 de locuri de munca in toata Europa, mai ales pentru romanii calificati

Postat la: 14.07.2019 13:48

Un număr important de angajatori din Europa oferă în prezent 565 de locuri de muncă, prin reţeaua EURES. Posturile sunt valabile şi pentru cetăţenii români care sunt calificaţi şi întrunesc condiţiile de angajare. 

 Astfel, în Austria se pun la dispoziţie peste 30 de locuri de muncă. In principal, austriecii oferă posturi de montator mobilier.
În Danemarca, se pun la dispoziţie 14 posturi, printre cele mai căutate joburi fiind cele de mecanic, operator de maşini şi utilaje, manager HR sau inginer agronom. 

Printre ţările care angajează cu salarii dintre cele mai bune, Finlanda se remarcă anul acesta cu 10 posturi de instalator schele. 
Germania are disponibile joburi de manipulant marfă, şofer camion, tehnicial electronică, comandant navă sau marinar, mecanic de locomotivă, mecanic auto, grădinar, tâmplar sau inspectori tehnici pentru instalaţii – un total de 90 de locuri de muncă listate de companiile nemţeşti. 

 De asemenea, Irlanda ofera 10 posturi de şofer pe basculantă, iar Marea Britanie oferă 15 joburi disponibile ca farmacişti. 
 Alte ţări care oferă locuri de muncă sunt Suedia (3 posturi), Franţa (1 post), Ungaria (104 posturi), Slovacia (12 posturi), Spania (100 posturi), Olanda (70 posturi), Norvegia (93 posturi). 

Pentru a putea ocupa aceste posturi, cei ce solicită angajarea au nevoie de experienţă, de calificare în domeniu şi de cunoştinţe de limbă, în funcţie de stat. Pentru unele posturi, unde sunt necesare studii superioare, recruţii vor avea nevoie de cunoaşterea optimă a limbii engleze sau a limbii statului respectiv. 

Salariile oferite pot fi extrem de atractive. Un inginer poate câştiga peste 5000 de euro pe lună, în timp ce un mecanic poate primi până la 3500 - 4000 euro. Dacă este priceput, un gradinar sau un tâmplar poate câştiga peste 3000 de euro. 

De asemenea, un manager HR într-o corporaţie poate câştiga chiar şi peste 10.000 de euro, dacă ştie limbi străine şi dacă stăpâneşte deja domeniul.

Pentru a vedea cum puteţi aplica, cereţi sprijinul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă sau accesaţi site-ul EURES, unde se pot citi detalii privind salarizarea şi condiţiile de acces la aceste posturi. 
 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu