Peste 26 de tone de articole pirotehnice au fost confiscate de politisti de la inceputul anului

Postat la: 17.10.2020 12:48

Poliţiştii au desfăşurat sute de acţiuni operative, controale, verificări şi percheziţii pentru sănătatea publică, prin prevenirea, descoperirea şi sancţionarea ilegalităţilor săvârşite în domeniul explozivilor şi substanţelor periculoase şi de la începutul anului au confiscat peste 26 de tone de articole pirotehnice şi peste 330 de tone de deşeuri periculoase, potrivit IGPR, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de IGPR, în perioada ianuarie-septembrie 2020, în total, au fost desfăşurate 794 de acţiuni operative pe linie de explozivi şi substanţe periculoase, 2.249 de controale şi 102 percheziţii.

Vezi și: Românii şi-au schimbat priorităţile în pandemie - Înmatriculările auto s-au prăbuşit faţă de anul trecut

Au mai fost indisponibilizate aproape 2.000 de tone şi 2.752 de litri de substanţe periculoase, 522 de tone şi 5.206 litri de produse de protecţia plantelor, 331 de tone şi 13.159 de litri de deşeuri periculoase, precum şi 7.468 de proiectile.

În acest context, reprezentanţii IGPR amintesc că acţiunea naţională TOXCONTROL a fost demarată pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea ilegalităţilor săvârşite la regimul produselor de protecţie a plantelor şi substanţelor utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.

De asemenea, acţiunea FOSFINA 2020 - poliţiştii au verificat modul de efectuare a operaţiunilor cu produse ce conţin fosfură de aluminiu şi cu îngrăşăminte cu azotat de amoniu, iar acţiunea FITOS 2020 a fost desfăşurată pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor, prin prevenirea şi combaterea faptelor penale şi contravenţionale săvârşite la regimul produselor de protecţie a plantelor şi protecţia mediului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu