Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_fst3g9dimi44p4p61pkclbcbg5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Pe 4 iunie incepe distributia pachetelor de igiena corporala, iar pe 15 iunie, a pachetelor alimentare (Marcel Boloș)

Pe 4 iunie incepe distributia pachetelor de igiena corporala, iar pe 15 iunie, a pachetelor alimentare (Marcel Boloș)

Postat la: 21.05.2020 22:23

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat joi că în cadrul şedinţei de guvern urmează să fie aprobată ordonanţa de urgenţă care reglementează sistemul de distribuţie a pachetelor cu produse de igienă şi alimentare destinate persoanelor aflate într-o situaţie de vulnerabilitate, notează Agerpres.

Pe 4 iunie ar urma să înceapă distribuţia pachetelor de igienă corporală, iar pe 15 iunie a pachetelor alimentare, a arătat Boloş, în debutul şedinţei de Guvern.

"Este vorba de 1.188.000 de beneficiari care aşteaptă această măsură şi venim azi cu un proiect de ordonanţă de urgenţă care reglementează sistemul de distribuţie a acestor pachete alimentare. Pe lângă aceasta, de asemenea avem trusele de igienă corporală care vor ajunge, în general, la persoanele care se află în risc de sărăcie. (...) Cu data de 4 iunie începe distribuţia pachetului de igienă corporală şi începând cu data de 15 iunie începe distribuţia pachetelor alimentare", a spus ministrul.

Boloş a subliniat că distribuţia va începe în judeţele care cele mai afectate de criza generată de noul coronavirus.

"Este, de asemenea, un proiect de act normativ aşteptat de industria alimentară. (...) 225 de milioane de euro (reprezintă alocarea de fonduri europene n.r.). Pentru făină albă, sprijinim industria panificaţiei cu 35.000 de tone de făină albă care ar urma să fie cumpărată din piaţă şi să ajungă în pachetele alimentare. Făină de mălai: 28.000 de tone. E un proiect pe care îl aşteaptă industria alimentară. (Procedura de licitaţie - n.r.) a fost încheiată, contractele sunt încheiate", a spus el.

Pachetele cu produse de igienă şi alimentare au fost achiziţionate de Ministerul Fondurilor Europene, în baza Programului operaţional "Ajutorarea persoanelor defavorizate"

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu