Patru marocani au fost condamnati la inchisoare pentru busculada de la Torino din timpul finalei Ligii Campionilor 2017

Postat la: 17.05.2019 23:08

Patru tineri marocani au fost condamnaţi vineri la pedepse în jur de 10 ani de închisoare fiecare pentru provocarea unei busculade soldate cu victime în timpul finalei Ligii Campionilor din iunie 2017, când mii de fani s-au strâns în centrul oraşului Torino pentru a urmări transmisia meciului pe ecrane gigantice, relatează dpa potrivit Agerpres.


Marocanii Sohaib Bouimadaghen (21 de ani), Hamza Belghazi (20 de ani), Mohammed Machmachi (21 de ani) şi Aymene el Sahibi (22 de ani) au fost găsiţi vinovaţi de omucidere pentru faptele comise la data da 3 iunie 2017, a relatat agenţia ANSA.

Mii de fani se adunaseră în Piazza San Carlo din centrul oraşului Torino pentru a urmări finala disputată de echipa locală Juventus cu Real Madrid, pierdută de italieni cu 1-4.

Potrivit procurorilor, cei patru inculpaţi au folosit spray-uri cu piper pentru a jefui fanii adunaţi în piaţă, declanşând panică şi o busculadă în care au murit doi oameni şi peste 1.600 au fost răniţi.

Avocatul Basilio Foti a contestat acuzaţia că marocanii ar fi fost vinovaţi pentru busculada creată. 'Aceasta nu este justiţie', a declarat avocatul, anunţând că va depune recurs în numele clienţilor săi.

Aceştia rămân în custodia autorităţilor

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu