Patru cetateni egipteni se afla printre cele 49 de persoane ucise in atacurile teroriste din Noua Zeelanda

Postat la: 16.03.2019 13:24

Patru cetăţeni egipteni se află printre cele 49 de persoane ucise vineri în atacurile teroriste din Noua Zeelandă, au anunţat sâmbătă oficiali egipteni, citaţi de dpa, potrivit Agerpres.


Ambasadorul Egiptului la Wellington, Tarek al-Weisimi, a afirmat că autorităţile neo-zeelandeze l-au informat despre moartea celor patru cetăţeni egipteni în atacurile comise vineri în oraşul Christchurch, a relatat postul de televiziune public egiptean. 

Două dintre victimele egiptene aveau 68 de ani, vârstele celorlalţi doi cetăţeni egipteni decedaţi în atacuri nefiind cunoscute.

Citește și: Guvernul australian a anulat viza comentatorului de extremă-dreapta Milo Yiannopoulos

Preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi a calificat atentatele comise la Christchurch drept ''atacuri imorale, teroriste''. 

Australianul de 28 de ani Brenton Tarrant, suspectul în urma atacului asupra a două moschei din Christchurch, a compărut sâmbătă în faţa instanţei, care l-a acuzat de crimă. Militantul de extremă-dreaptă a ascultat impasibil acuzaţiile ce i-au fost aduse şi nu a solicitat să fie eliberat pe cauţiune, rămânând în închisoare până la următoarea apariţie în faţa instanţei, prevăzută pentru data de 5 aprilie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu