Partidul nord-irlandez solicita un loc la masa negocierilor comerciale post-Brexit

Postat la: 17.03.2019 08:56

Partidul nord-irlandez care sprijină guvernul minoritar al premierului Theresa May solicită un loc la masa negocierilor comerciale post-Brexit ca preţ pentru susţinerea acordată acordului negociat de şefa executivului britanic, respins de două ori de către Parlament, transmite sâmbătă Reuters, citând ziarul Sunday Telegraph, potrivit Agerpres.


Partidul Democrat Unionist (DUP) doreşte o garanţie conform căreia provincia Irlandei de Nord să nu fie tratată în mod diferit faţă de restul Regatului Unit, precum şi un loc la masa negocierilor comerciale, scrie ziarul britanic.

Citește și: Viiturile torenţiale au făcut cel puţin 42 de victime în Papua

"Suntem hotărâţi ca Brexitul să se producă în conformitate cu rezultatul referendumului, dar singurul mod în care aceasta se poate întâmpla şi care să fie acceptabil pentru noi este ca Regatul Unit să fie tratat ca o unitate", a declarat pentru Sunday Telegraph vicepreşedintele formaţiunii politice nord-irlandeze Nigel Dodds. 

"Guvernul se concentrează acum pe această problemă-cheie, dar declaraţiile sau angajamentele politice nu sunt suficiente", a precizat Dodds.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu