Parlamentarii USR, un nou atac la adresa puterii: Sustin ca termenul de depunere a amendamentelor la proiectul bugetului pe 2018 este mult prea scurt

Postat la: 07.12.2017 21:14

Grupul parlamentarilor USR a criticat calendarul adoptat joi de Birourile permanente reunite ale celor două Camere, susţinând că termenul de depunere a amendamentelor la proiectul bugetului de stat pe anul 2018 este unul "mult prea scurt". Senatorul USR Mihai Goţiu a susţinut că a primit programul în mapă cu doar 10 minute înainte să înceapă şedinţa Birourilor permanente ale Parlamentului şi a adăugat că, potrivit Regulamentului, termenul poate fi prelungit cu cinci zile, conform Agerpres.

"Un program care spune că, începând de astăzi, de la ora 17.00, până luni dimineaţa, la ora 9.00, trebuie să pregătim şi să depunem toate amendamentele la legea bugetului de stat. Pe de o parte, se poate vedea că este o incapacitate şi o incompetenţă a Guvernului să poată să pregătească din timp acest proiect şi să-l trimită la Parlament. Pe de altă parte, avem o instituţie şi o majoritate din această instituţie care a refuzat să prelungească la cinci zile, cum permite regulamentul, termenul de depunere a amendamentelor la bugetul de stat. Nu ştiu încotro se îndreaptă această majoritate parlamentară, dar e o dovadă că nu se gândesc decât la modul în care să-şi treacă mai repede acest buget şi să ascundă faptul că e un buget cu zero rezerve, adică nu se poate discuta nimic", a declarat senatorul Mihai Goţiu.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a susţinut, la rândul său, că amendamentele USR de anul trecut au fost respinse "la foc automat". "Speram să nu fie la fel şi de data aceasta. (...) Este clar că va fi acelaşi tip de atitudine, jocurile sunt făcute - 'Nu vă bateţi capul, că ştim noi ce avem de făcut', ceea ce este foarte trist, pentru că vedem ce s-a întâmplat anul acesta - suntem la minimul investiţiilor publice din ultimii 11 ani, ceea ce este dramatic pentru viitorul economiei româneşti", a afirmat Moşteanu la Parlament.

Proiectul legii bugetului de stat pe 2018 şi cel al asigurărilor sociale urmează să fie adoptate de Parlament în 21 decembrie, conform calendarului stabilit, joi, de Birourile permanente reunite ale celor două Camere. Astfel, parlamentarii vor putea să depună amendamente la proiectele de buget şi de asigurări sociale de joi până luni, 11 decembrie, la ora 9,00, iar marţi vor avea loc şedinţele comisiilor comune de specialitate pentru avizarea proiectelor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu