Pantofii creați de Katy Perry au fost retrași de la vanzare din cauza conotațiilor rasiste

Postat la: 12.02.2019 13:23

Două modele de pantofi create de cântăreața Katy Perry au fost retrase de la vânzare din cauza conotațiilor rasiste, arată TMZ.com, potrivit Mediafax.

Două modele din linia de pantofi propusă de Katy Perry au stârnit critici după ce a fost remarcată asemănarea cu machiajul "blackface".

Cele două modele sunt "Rue Face Slip On Loafers" și varianta cu toc "Ora Face Block Heel Sandal".

Pantofii care au dat naștere controversei au ornamente care redau forma unor ochi, a unui nas și a unei guri cu buze roșii cărnoase și erau comercializați în variante de culoare negru și bej.

Citește și: George Clooney revine în televiziune, după 20 de ani

Doar modelul de culoare neagră a creat probleme, pentru că seamănă izbitor cu unul dintre simbolurile rasismului american, machiajul "blackface".

Muzeul Național de Istorie Afro-Americană enumeră "blackface", machiajul purtat de actorii albi în prima jumătate a secolului al XX-lea pentru a înfățișa personaje de culoare, printre stereotipurile impuse de majoritate pentru a ridiculiza aspectul și cultura afro-americanilor.

Katy Perry, care s-a situat pe primul loc în topul celor mai bine plătite cântărețe în 2018 realizat de Forbes, este celebră pentru piese precum "Teenage dream", "Firework", "California Gurls", "E.T.", "Hot N Cold" şi "I Kissed a Girl".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu