Ovidiu Raetchi: 'PSD tergiverseaza ingrijorator inzestrarea Armatei'

Postat la: 17.07.2017 12:54

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, consideră că PSD nu face nimic în chestiunea înzestrării efective a Armatei si că insistenta cu care Liviu Dragnea se implica intr-o tema pentru care nu are atributii ar trebui sa ne ingrijoareze:

"Deşi a fost aprobat de câteva luni, Memorandumul pentru Apărare – a cărui adoptare a fost tergiversată săptămâni bune în Parlament tot de actuala majoritate condusă de PSD – nu a produs niciun rezultat. Avem fonduri alocate doar teoretic militarilor, in practica nu s-a demarat nimic concret, desi am ajuns la jumatatea anului. Chiar dacă mingea este acum în terenul ministerului Apărării şi au fost demarate procedurile, PSD nu face nimic concret, totul a rămas la stadiul de promisiuni. Memorandumul pentru Apărare a stabilit o foaie de parcurs şi de achiziţii foarte clară dar, cu toate acestea, batem pasul pe loc. In plus, este ingrijorator faptul că preşedintele Iohannis a fost nevoit să retragă de pe ordinea de zi a CSAT planul pentru înzestrarea Armatei pentru următorii 10 ani, după ce a constatat că documentul venit de la Ministerul Apărării nu respecta obligativitatea alocării a 2% din PIB. Guvernul pare sa nu aiba nici cea mai vaga idee de abordarea noastra strategica in NATO”.

Citește și: Ședință de FOC. Măsurile fiscale, la mâna PSD-ALDE. Tăriceanu LIPSEȘTE

"Un semn de intrebare tot mai serios este ridicat de insistenta cu care Liviu Dragnea se implica in subiect, fara a avea o calitate oficiala si accesul CSAT necesar. Zilele trecute, acesta si-a asumat discutii pe subiectul armamentului in Israel. Anterior, în aprilie, Liviu Dragnea a ţinut să îl contrazică pe şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, un specialist incontestabil în domeniu, care anunţase că România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot – acum o variantă demnă de luat în considerare de ţara noastră şi care are şanse bune de a se concretiza. In februarie, Dragnea a intervenit in discutia despre corvete. Un privitor neutru la aceasta suita de interventii s-ar putea gandi ca implicarea unei persoane cu multiple probleme penale in discutiile despre cheltuirea unui fond de 9 miliarde de euro nu este de bun augur. Cred ca rezolvarea problemelor de imagine cu Tel Drum ar fi o investitie de timp mult mai potrivita pentru domnul Dragnea. Si mai cred ca singurul motiv de optimism pe care il avem este faptul ca Tel Drum nu fabrica, deocamdata, armament.", s-a arătat într-un comunicat remis Știripesurse.ro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu