Organizația Trump reclamata pentru exploatarea sistematica a imigranților

Postat la: 15.03.2019 20:56

Caucusul Hispanic din Congresul american (Congressional Hispanic Caucus - CHC), format integral din membri ai Partidului Democrat, a cerut vineri FBI-ului şi Departamentului Securităţii Naţionale să investigheze practica ''sistematică'' a Organizaţiei Trump de a angaja lucrători străini fără acte în regulă, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: A ieșit la iveală! Cine o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi

''Vă scriem pentru a solicita o investigaţie exhaustivă asupra reclamaţiilor unor foşti angajaţi ai Organizaţiei Trump, conform cărora această companie a încălcat legile civile şi penale prin recrutarea, angajarea şi folosirea unor lucrători fără acte în regulă'' de şedere în SUA, se menţionează într-o scrisoare adresată FBI de Joaquin Castro, preşedintele CHC, organizaţie ce funcţionează în cadrul Congresului SUA.

Citește și: Anunț de ultimă oră din partea DNA! S-a descoperit trafic de influență de milioane de euro

Conform acestei organizaţii, societatea patronată de actualul preşedinte al SUA ar fi profitat de venirea imigranţilor ilegali în SUA pentru a beneficia astfel de forţă de muncă ieftină.

Un alt grup de congresmeni democraţi a cerut în februarie directorului FBI, Christopher Wray, să investigheze Organizaţia Trump pentru că a angajat pe terenurile sale de golf cel puţin 20 de lucrători latino-americani care nu aveau acte în regulă pentru şederea în SUA, aceştia recunoscând că au lucrat fără forme legale pentru companiile actualului preşedinte.

Organizaţia Trump a anunţat atunci că nu a ştiut că era vorba despre imigranţi ilegali, întrucât aceştia ar fi folosit documente ce s-au dovedit abia ulterior a fi false.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu