Ordinul Virtutea Maritima in grad de Comandor pentru Pavilionul Navei Scoala Mircea. Decretul a fost semnat si publicat

Postat la: 15.08.2019 04:48

Aseară a fost publicat, în Monitorul Oficial al României Partea I numărul 679, din 14 august 2019, Decretul 664 privind conferirea Ordinului Virtutea Militară în grad de Comandor semnat de preşedintele României Klaus Iohannis, şi contrasemnat de primul ministru Vasilica-Viorica Dăncilă.

Actul normativ potrivit căruia „se conferă Ordinului Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari, Pavilionului Navei Şcoală Mircea” a fost emis „în semn de apreciere a înaltului profesionalism şi a rezultatelor importante obţinute de-a lungul timpului de echipajul navei, precum şi pentru contribuţia adusă la promovarea imaginii Armatei României!”
 
Reamintim că săptămâna trecută, velierul Mircea s-a întors dintr-un marş istoric de peste 90 de zile, care a avut loc între 5 mai şi 7 august 2019, prilej cu care tinerii de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanţa au gustat pentru prima dată din viaţa de marinar.

Pe parcursul marşului nava-şcoală a străbătut peste 8.500 de mile marine făcând escale în 12 porturi europene (Siracusa, Barcelona, Almeria, Cadiz, Brest, Rouen, Haga, Hamburg, Southampton, Lisabona, Valleta şi Istanbul), primind la bord peste 12.000 de vizitatori.   

La bordul velierului, seara, tinerii învăţăcei aveau ocazia să vizioneze câte un film. „Într-una din aceste seri, am ales să vizionăm documentarul „Adrian V. Rădulescu - ctitorul” la bordul navei, iar aceştia (n.r. elevii de pe bric) au fost impresionaţi de ceea ce au văzut”, a declarat pentru ZIUA de Constanţa Mircea Târhoacă, comandant al navei-şcoală Mircea.

Pe 16 aprilie 2019, acest film documentar realizat la iniţiativa ZIUA de Constanţa era proiectat în aula mare a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, unitatea de învăţământ alăturându-se, astfel, proiectului nostru având ca obiect celebrarea, în an centenar, a personalităţii istoricului Adrian V. Rădulescu.  
 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu