Opt persoane au fost REȚINUTE din cele 18 duse la audieri in urma a 35 de percheziții: Acuzații de evaziune fiscala si delapidare

Postat la: 15.03.2018 00:54

Opt persoane, din 18 audiate miercuri într-un dosar de evaziune fiscală şi delapidare, au fost reţinute de poliţiştii Serviciului pentru Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba, urmând să fie prezentate joi procurorilor pentru dispunerea măsurilor legale.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, comisar Luminiţa Prodan, a informat, miercuri seara, că poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de opt din persoanele vizate, iar joi urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, scrie agerpres.ro.

Citește și: Acum s-a aflat! Cui i-a trimis bani milionara Israela Vodovoz, cu doar o săptămână înainte de a muri

Luminiţa Prodan a precizat că poliţiştii au găsit 18 dintre cele 22 de persoane pentru care existau mandate de aducere, fiind bănuite de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Un număr 35 de percheziţii au fost efectuate miercuri în şapte judeţe - Alba, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Cluj, Maramureş, Mureş -, la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat, prin evaziune fiscală şi delapidare, un prejudiciu estimat la peste 1,4 milioane de lei.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2007 - 2012, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

Citește și: Lovitură grea pentru șoferi: Câți bani vor scoate din buzunar pentru taxa auto în 2018 .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu