Operele de arta salvate de la Notre Dame vor trece in custodia Muzeului Luvru

Postat la: 16.04.2019 19:40

Operele de artă salvate din incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame vor fi transferate la Muzeul Luvru din Paris, a declarat ministrul francez al Culturii, Franck Riester, potrivit Reuters, potrivit mediafax.

Angajații departamentului de pompieri, ai Ministerului Culturii și ai primăriei pariziene au depus eforturi pentru a salva operele de artă care se aflau în catedrală.

Citește și: Lege cu dedicație pentru Liviu Dragnea? Parlamentul a adoptat-o azi – Opoziția a ieșit imediat la atac

Printre acestea se numără relicve precum coroana cu spini a lui Iisus Cristos, care a fost inițial mutată în primărie și care urmează să fie transferată, alături de alte opere de artă, la Muzeul Luvru, a mai spus ministrul.

Incendiul produs luni seară la Catedrala Notre-Dame a fost cel mai probabil rezultatul unui accident, neexistând probe că ar fi fost provocat intenţionat, a declarat, marţi, procurorul orașului Paris, Remy Heitz, care a adăugat că 50 de oameni lucrează la o anchetă "lungă" și "complexă" privind cauzele dezastrului.

Brigada de pompieri din Paris a anunțat, marți, că incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins, după nouă ore. Incendiul a izbucnit luni, la 18.50 (ora locală) și 400 de pompieri s-au ocupat de stingerea flăcărilor.

Citește și: Cine e procurorul DNA acuzat că a făcut scrum dosarul lui Liviu Dragnea și ce avere are

Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că a fost salvată în întregime structura edificiului.

De asemenea, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu