Operatiune la nivel inalt intre Romania si Federatia Rusa: Un infractor extrem de periculos, in mijlocul 'afacerii'

Postat la: 12.08.2017 09:55

Operaţiune la nivel înalt între România şi federaţia Rusă. Chiar dacă relaţiile diplomatice nu sunt cele mai bune, cele două ţări colaborează la un alt nivel. Este vorba despre extrădarea unui infractor extrem de periculos. Autorităţile judiciare din Iaşi au admis o cerere de extrădare trimisă de Federaţia Rusă privind un cetăţean acuzat că a pus o bombă la Moscova, conform adevarul.ro.

CIteşte şi: Invenţia care le va schimba viaţa multor români: Reuşită importantă a specialiştilor

Cazul a fost soluţionat de către Curtea de Apel Iaşi, după câteva luni de dezbateri în care suspectul cerut de autorităţile ruse a invocat că este nevinovat şi a cerut să fie eliberat. Caprian Timoftei este un bărbat originar din Republica Moldova care a fost reţinut de către poliţiştii de frontieră din România în primăvara acestui an.

Citește și: Sexgate marca Gabriel Oprea! În ce instituții de stat și-a instalat sexy protejatele

"Instanţa a dispus extră­darea clientului meu pentru ca acesta să fie cercetat în Federaţia Rusă“, a spus avocatul Gheorghe Potomeanu, cel care l-a reprezentat pe Caprian Timoftei. În Rusia, acesta este cercetat pentru furt în formă agravantă şi acte de vio­lenţă periculoase pentru viaţă sau sănătate, faţă de reprezentanţii puterii după ce a aruncat în aer un bancomat.

Citește și: ING Bank a dat lovitura în acest an, în România! Premieră pentru banca olandeză

Basarabeanul ar fi pus explozibil sub un bancomat din Moscova, cu scopul de a sustrage banii din aparat. Timoftei şi complicii au reuşit să obţină astfel în jur de 2,2 milioane de ruble ruseşti, echivalentul a aproape 30.000 de euro, mai spune sursa citată.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu