Operațiune a poliției britanice in apropiere de Londra in legatura cu atacul terorist de la metrou

Postat la: 16.09.2017 17:55

Poliția britanică a anunțat sâmbătă că efectuează percheziții la o locuință din comitatul Surrey, sudul Angliei, în apropiere de Londra, după arestarea unui bărbat în vârstă de 18 ani în legătură cu atentatul cu bombă artizanală comis vineri dimineața într-o stație de metrou din Londra și care s-a soldat cu 30 de răniți, relatează Reuters.

a5cb0e50-690a-4379-8fb5-29386999e550

* UPDATE Atentat la Londra: Poliția a anunțat că a efectuat o arestare ''importantă''

Poliția a anunțat într-un comunicat că locuitorii din clădirile învecinate au fost evacuați ca măsură de precauție.

"Au fost instituite cordoane de securitate pe o rază de 100 de metri pentru a facilita operațiunea poliției londoneze care este susținută de forțele de poliție din Surrey", se precizează în comunicat.

Poliția din Kent (sud-estul Angliei) a anunțat sâmbătă dimineață arestarea unui bărbat de 18 ani "în zona portuară Dover" în legătură cu "fapte de terorism". Suspectul a fost plasat în custodie la o secție de poliție locală înainte de a fi transferat "spre un post de poliție din sudul Londrei".
Atentatul — al cincilea în șase luni în Regatul Unit — a avut loc vineri într-o garnitură de metrou, la o oră de vârf, 08:20 (07:20 GMT), în stația Parsons Green, sud-vestul Londrei.

Atacul a fost calificat terorist de către poliție și a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Moise, editor online: Gabriela Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu