Oficiali din guvernul turc suspecteaza ascunderea unuia dintre liderii puciului din 2016 la Berlin

Postat la: 14.06.2018 10:55

Turcia bănuieşte foarte mult că un presupus lider al puciului eşuat din 2016 se ascunde în Germania, a indicat miercuri ministrul turc de interne Suleyman Soyolu, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, citată de DPA, informează Agerpres.

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a afirmat anterior, în cursul zilei de miercuri, că Germania a emis un madat de arestare pe numele lui Adil Oksuz.

''Ceea ce ar trebui Germania să facă după găsirea lui Oksuz este să ni-l predea, în cadrul unor acorduri şi în baza legii'', a declarat Cavusoglu presei în provincia Antalya.

Vezi și: Peste un milion de cetățeni din Venezuela au migrat în Columbia. Cauzele migrației sunt explicate de oficiali ai guvernului de la Bogota

Ankara îl acuză pe clericul musulman Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA, de orchestrarea puciului, acuzaţii respinse de către Gulen.

Oksuz, fost lector universitar, este acuzat de a fi unul dintre liderii mişcării Gulen. El este judecat în lipsă şi riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Citând ''martori'', Anadolu afirmă că Oksuz se ascunde într-un apartament din Berlin. Agenţia turcă de presă publică adresa completă a presupusei ascunzători din capitala germană.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu