Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_qdpp4n09fsphnj8fv6phplkms5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
ȘOC in Franța: Sora prințului moștenitor saudit a fost condamnata la inchisoare pentru ca și-a pus paznicii sa bata un instalator

ȘOC in Franța: Sora prințului moștenitor saudit a fost condamnata la inchisoare pentru ca și-a pus paznicii sa bata un instalator

Postat la: 13.09.2019 06:31

Sora prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman a fost condamnată joi la Paris la 10 luni de închisoare cu suspendare şi 10.000 de euro amendă pentru complicitate la violenţele la care a fost supus de personalul său un instalator chemat la apartamentul de lux al prinţesei din capitala franceză, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Avocatul prinţesei Hassa bint Salman, Emmanuel Moyne, a anunţat imediat că va face apel la decizie.

Hassa bint Salman, în vârstă de 42 de ani, care era vizată din decembrie 2017 de un mandat de arestare în urma faptelor petrecute în septembrie 2016, nu a asistat la procesul ei, în iulie, şi nu a fost prezentă nici la pronunţarea sentinţei.

Pedeapsa pronunţată împotriva surorii prinţului moştenitor saudit - omul-forte de la Riad, cunoscut ca "MBS" - este mai dură decât cea solicitată de acuzare. Procuroarea de caz ceruse şase luni cu suspendare şi 5000 de euro amendă, menţionează AFP.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu

În ce-l priveşte, agentul de "protecţie apropiată" şi omul de încredere al prinţesei Rani Saidi - singurul prezent la şedinţa de joi - a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare şi 5000 de euro amendă, conform rechizitoriului.

La 26 septembrie 2016, Ashraf Eid, care efectua o serie de reparaţii la reşedinţa familiei regale saudite situată pe bulevardul Foch din Paris, a fost chemat "de urgenţă" la etajul 5 al clădirii pentru a repara o chiuvetă care se defectase. Meşterul le-a explicat anchetatorilor că a făcut nişte poze cu telefonul său mobil în sala de baie unde urma să intervină, iar prinţesa, iritată de faptul că imaginile "ar fi putut surprinde şi reflexia ei în oglindă", şi-a chemat agentul de securitate.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Acesta, şeful societăţii de pază "Attila securité", a negat cu fermitate orice act de violenţă, în pofida echimozelor de pe faţa reclamantului, care a avut nevoie de un concediu de cinci zile pentru "incapacitate totală de muncă".

Nu este pentru prima dată când membri ai familiei regale saudite au probleme cu justiţia franceză. În 2013, un tribunal francez a ordonat sechestrarea bunurilor din Franţa ale prinţesei Maha al Sudairi, soţia fostului ministru de interne, prinţul Nayef bin Abdul Aziz, pentru neplata unor facturi în valoare de aproape 6 milioane de euro la un hotel de lux.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu