Obiecte din al II-lea razboi mondial, donate Muzeului Marinei Romane Constanta. Acestea au apartinut unui veteran de razboi

Postat la: 14.06.2019 15:59

Astăzi, 14.06.2019,  Muzeul Național al Marinei Române, a primit din partea Asociatiei militarilor veterani și veteranilor cu dizabilitati sucursala Constanța și a lui George Rădulescu,  o sponsorizare în obiecte din al II - lea Război mondial.

Potrivit reprezentanților AMVVD Constanța, obiectele au aparținut veteranului de război, Stoica Valeriu(decedat), ce a fost marinar militar cu gradul de sergent pe nava "Amiral Murgescu".

„Nepotul sergentului Stoica Valeriu, George Rădulescu, absolvent al Academia Navală "Mircea cel Bătrân", și membru al AMVVD CONSTANTA, a dorit ca împreună să contribuim la completarea patrimoniul cultural al Muzeului Marinei Române!  Printre cele treizeci și trei de bunuri, se numără o medalie foarte rară și anume INSIGNĂ "PUITOARE DE MINE" și brevetul aferent, ordine de zi cuprinzând începerea luptelor navale, fotografii cu echipajul navei!  AMVVD Constanța încurajează astfel de gesturi impresionante de a pune la dispoziția publicului bunuri inestimabile, dar atât de valoroase pentru patrimoniul cultural al României! ” - au mai precizat reprezentanții AMVVD Constanța. 

Sursa foto: AMVVD Constanța

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu