Oamenii lui Ponta provoaca CUTREMUR, inainte de moțiune: negociem cu 10-15 parlamentari ai puterii

Postat la: 14.06.2019 15:40

Senatorul Pro România, Adrian Țuțuianu, susține că partidul său este în negocieri cu 10-15 parlamentari PSD și ALDE, pentru a-i convinge să voteze la moțiunea de cenzură. Țuțuianu îi încurajează pe cei de la PNL și USR să facă același lucru pentru a avea șanse să răstoarne Guvernul.

Citește și: Liderul USR, declarație care naște controverse: Aș vota o lege pentru căsătoria între persoane de același sex

”Dacă suntem atenți la situația de astăzi, este clar că această moțiune nu are șanse să treacă, în condițiile în care mai sunt necesare 19-20 de voturi. Rămâne să vedem în ce măsură partidele politice din Opoziție vor reuși să convingă parlamentari din PSD și ALDE să se alăture acestui demers. În ce ne privește pe noi, cei din Pro România, suntem în discuție cu parlamentari din PSD și din ALDE, pentru a consolida grupul nostru parlamentar. Dacă de astăzi până marți se vor alătura grupului nostru și alți parlamentari, vor susține și ei moțiunea, este un lucru pe care l-am convenit între noi”, a declarat Adrian Țuțuianu, la RFI.

Întrebat cu câți parlamentari de la PSD este în discuții Pro România, senatorul a răspuns: ”Suntem în discuții cu 10-15 parlamentari și de la Camera Deputaților și de la Senat. Rămâne să vedem dacă trecerea lor în Pro România se va produce în următoarele zile. Cred că este datoria în egală măsură sau poate mai mult datoria PNL și USR, ca inițiatori ai moțiunii, să facă același lucru, adică să încerce să convingă parlamentari din PSD și din ALDE să se alăture acestui demers”.

Adrian Țuțuianu pledează pentru un Guvern de coaliție mai largă, în cazul în care moțiunea de cenzură va trece: ”Eu cred că trebuie să fie pus în loc un Guvern de coaliție mai largă, nu chiar de uniune națională, pentru că ieri (joi-n.r.) am văzut că un asemenea demers ar fi imposibil, în condițiile în care PSD și ALDE nu au semnat pactul propus de președinte, dar un Guvern care să fie format din profesioniști, care să fie asumat politic de partidele care îl constituie, iar noi am venit și cu o soluție de prim-ministru, pentru că suntem un partid de profesioniști, domnul Sorin Câmpeanu”.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu