O tanara mamica din Constanta a murit cu zile. Iata ce s-a intamplat si cine a fost condamnat! (galerie foto)

Postat la: 13.07.2018 22:39

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au soluţionat, în primă instanţă, dosarul unui grav accident rutier produs pe raza municipiului Constanţa, în anul 2013.
 
Potrivit lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, pe 17 octombrie 2013, la ora 11.20, un bărbat, de 43 de ani, din Năvodari, se afla staţionat cu o autoutilitară pe strada Mircea cel Bătrân pe sensul de mers dinspre bulevardul Mamaia către strada Nicolae Iorga.
 
Din cauza neasigurării la punerea în mişcare de pe loc pentru a se încadra prin viraj stânga pe strada Nicolae Iorga, spun oamenii legii, individul ar fi obligat un alt participant la trafic, de 23 ani, din Constanţa, care conducea un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân, să vireze dreapta pentru a evita impactul, moment în care a pierdut controlul asupra direcţiei şi a pătruns pe trotuarul din partea dreaptă. Aici, maşina condusă de tânărul şofer a accidentat-o grav o tânără de 27 de ani, care se deplasa regulamentar. Victima a fost proiectată într-un stâlp de iluminat public. După lovirea pietonului, autoturismul a lovit semaforul intersecţiei, pe care l-a rupt. Ulterior, victima a decedat. Între cele două autovehicule nu a existat impact. Conducătorii auto nu au consumat băuturi alcoolice.
 
Recent, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea şoferului de 43 de ani la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Şoferul de 23 de ani a fost şi el condamnat, la doi ani de închisoare, tot cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. De asemenea, magistraţii au dispus acordarea, în primă instanţă, cu titlu de daune morale şi materiale, câteva sute de mii de euro.
 
Alina Hanu, avocat în Baroul Constanţa, apărătorul părţilor civile, consideră că „hotărârea instanţei de fond este previzibilă, având în vedere gravitatea faptelor, natura prejudiciului produs, pentru că unui minor în vârstă de cinci ani i-a murit mama şi dispariţia părţii vătămate a produs grave dezechilibre în viaţa privată, familială a celor apropiaţi. Având în vedere că inculpaţii au încălcat normele privind circulaţia pe drumurile publice, care au produs moartea unei persoane, cât şi conduita lor de a nega vehement vinovăţia privind faptele comise, am solicitat condamnarea la pedepse cu executare. Se pare că instanţa de fond nu a considerat a fi oportună o astfel de soluţie, urmând ca instanţa de apel să decidă definitiv şi asupra acestor aspecte.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu