O tanara ce figura in Bulgaria ca disparuta, depistata cand incerca sa intre ilegal in Romania

Postat la: 18.10.2020 10:12


    
  • Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă - județul Constanța au observat cu ajutorul tehnicii de supraveghere pe principiul termoviziunii, în data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 19.40, două persoane care se deplasau, pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării.

În urma acțiunii, cele două persoane au fost reținute și conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi cetăţeni bulgari, un tânăr în vârstă de 18, respectiv o tânără de 16 ani.

La cercetări, s-a constatat faptul că persoana de sex feminin figura în bazele de date ale autorităților bulgare ca fiind dispărută.

În același timp, în Punctul comun de Trecere a Frontierei Negru Vodă – Kardam, s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Germania, un cetățean din Bulgaria și unul din Turcia.

În baza analizei de risc, cele două persoane se încadrau în profilul de risc pentru trafic de migranți, astfel că, polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului care nu a respectat itinerariul de deplasare, deplasându-se pe un drum secundar.

În scurt timp, autoturismul a fost oprit, iar cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu