O lucrare de arta din centrul Berlinului care ar conține cenușa unor oameni uciși de naziști, criticata in Germania

Postat la: 04.12.2019 17:39

O lucrare de artă din centrul Berlinului care ar conține cenușa unor oameni uciși de naziști a fost întâmpinată cu dispreț de Comisia Guvernului German pentru Investigarea Actelor de Antisemitism, care i-a solicitat unui reprezentant al cultului mozaic să supravegheze demontarea acesteia, anunță MEDIAFAX.

Citește și: CExN PSD în prima ședință după conducerea Dăncilă. Cazul Bădălău - Diaspora. Buzatu: 'Ce să mai facă omul acum? Să sară în Siret?'

"Am propus ca un rabin să fie consultat înainte și în timp ce opera de artă va fi demontată, pentru a ne asigura că legile religiei evreiești vor fi respectate", a declarat, miercuri, Felix Klein, reprezentantul comisiei.

Klein a adăugat: "Este deranjant faptul că artiștii din zilele noastre cred că trebuie să recurgă la astfel de măsuri drastice pentru a atrage atenția asupra unor boli sociale", precum nazismul.

Luni, grupul artistic Centrul pentru frumusețe politică (ZPS) a instalat lângă Parlamentul german ceea ce s-a vrut a fi o lucrare "memorială", realizată dintr-o coloană din oțel care ar conține cenușa unor victime ale Holocaustului.

Citește și: Liviu Dragnea, în CĂRȚI pentru a fi eliberat mai devreme: Codul Penal e în favoarea fostului lider PSD

Artiștii au ales să amplaseze opera în locul în care parlamentul din acea vreme a votat, în 1933, pentru a-i acorda lui Adolf Hitler puterea supremă, contribuind decisiv la instaurarea dictaturii sale.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu