O comisie de cercetare disciplinara verifica moartea copilului cazut intr-o fosa septica

Postat la: 16.04.2019 17:00

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a luat marţi decizia de numire a unei comisii de cercetare disciplinară internă după incidentul de la Şcoala Profesională Brăeşti, unitate de învăţământ cu personalitate juridică în subordinea căreia funcţionează Grădiniţa şi Şcoala cu clasele I-IV Buda (comuna Brăeşti, judeţul Iaşi), acolo unde un copil de 3 ani a murit după ce a căzut într-o fosă septică, informează Agerpres.

Citește și: Primar PSD, condamnat la patru ani de închisoare

De asemenea, Consiliul a decis destituirea imediată a directorului Şcolii Profesionale Brăeşti, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

"Menţionăm că Ministerul Educaţiei Naţionale are în lucru un proiect de Hotărâre de Guvern pentru transferarea resurselor financiare necesare către primării, în vederea efectuării lucrărilor de extindere/reabilitare/modernizare/dotare a 1.180 de şcoli cu grup sanitar în curte", afirmă MEN.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi au demarat o anchetă în cazul copilului de 3 ani care a murit luni după ce a căzut într-o fosă septică din curtea şcolii primare din localitatea Buda.

"Copilul făcea parte dintr-o familie numeroasă, de opt copii, mama fiind însărcinată cu un al nouălea. Tatăl lucrează în domeniul construcţiilor, la Bucureşti. Patru dintre ei învaţă la şcoala din localitate. Copilul care a murit venea aproape zilnic să se joace cu ei. Aşa s-a întâmplat şi ieri. La un moment dat a dispărut. A fost căutat prin împrejurimi şi găsit, după mai mult timp, în fosa septică. Probabil că a călcat pe un capac ruginit care acoperea fosa. Facem o anchetă şi în funcţie de rezultate stabilim dacă pentru o parte din copii se poate impune o măsură de protecţie. Mai există şi o variantă, aceea a unui ajutor pe care l-ar putea acorda o asociaţie neguvernamentală, pentru a preveni instituţionalizarea copiilor", a declarat, pentru AGERPRES, Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

În cursul după-amiezii de luni, un apel prin serviciul 112 a anunţat că un copil de 3 ani a căzut în fosa de la Şcoala Generală din Buda. La faţa locului a fost trimis un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi un echipaj de prim ajutor din oraşul Târgu Frumos. S-au încercat manevrele de resuscitare, dar echipajele medicale au fost nevoite să constate decesul copilului. A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu