Nume controversate pe lista PNL Dolj la alegerile locale: legaturi cu clanurile interlope

Postat la: 16.09.2020 13:31

Bănia fierbe în plină campanie electorală, în timp ce clanurile de interlopi craioveni încearcă să pună stăpânire și pe politicienii locali! Candidatul PNL la Primăria Craiova, Nicolae Giugea, a obținut sprijinul clanului de interlopi „Vaticanu”, din temutul cartier craiovean Fața Luncii, fapt relatat în mod repetat, de presă, în ultima perioadă, informează Flux24.ro.

Interesant este faptul că pe locul 7 al listei de candidați PNL pentru Consiliul Local Municipal Craiova se regăsește și comisarul-șef în rezervă Georgel Enescu, demis din fruntea Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj în 2008, din cauza răfuielilor dintre clanul de interlopi „Pară” și firma de pază a lui „Enryko” (Constantinescu).

Ministrul de Interne de la acea vreme, Cristi David, i-a cerut demisia comisarului-șef Enescu, în direct, la tv, din fruntea Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

La fel de interesant este faptul că atunci când Georgel Enescu era complice al clanului „Pară”, prefect al județului Dolj era Nicolae Giugea.

Demis cu surle și trâmbițe din cauza legăturilor cu interlopii, el fiind și naș al liderului unui clan suspectat de trafic de persoane pe relația Mexic-SUA, aflat în atenția FBI, Georgel Enescu a fost pus ofițer la dispoziția IGPR, pentru a fi numit, apoi, șef al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI) Olt, apoi transferat la instituția omoloagă din Dolj, fostul temut Doi Și-un Sfert!

În plin scandal al legăturilor dintre lumea interlopă și șefii Poliției Române, soldat cu demiterea chestorului Liviu Vasilescu din fruntea IGPR, din cauza legăturilor cu temutul clan „Duduianu”, ai cărui cumetri sunt „Vaticanii” din Craiova, candidatul PNL Nicolae Giugea ar fi apelat la sprijinul acestora, în încercarea de a câștiga Primăria Craiova.

Surse politice precizează pentru sursa citată că președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, fost șef PDL, l-a plasat pe Georgel Enescu (de asemenea fost susținător PDL) pe listele PNL Craiova, pentru a putea „întoarce armele” împotriva lui Nicolae Giugea (provenit din vechiul PNL, impus de însuși Ludovic Orban, de la București).

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu