Numarul deceselor in urma inundatiilor din Nepal a ajuns la 30

Postat la: 13.07.2019 18:55

Cel puţin 15 persoane au murit și 12 au fost rănite sâmbătă în Nepal, în timp ce alte 18 au fost date dispărute, numărul deceselor ajungând la 30, în urma inundațiilor și alunecărilor de teren declanșate de ploile musonice, au anunţat sâmbătă autorităţile, potrivit Reuters preluat de mediafax.

Oficialii au declarat că râul Kosi din estul Nepalului, care se varsă în statul indian Bihar, a crescut peste limita de pericol.

Kosi a devenit o preocupare serioasă atât pentru India, cât și pentru Nepal, deoarece în 2008 a ieşit din matcă și şi-a schimbat cursul, scufundând terenuri și afectând mai mult de două milioane de persoane din Bihar. Aproximativ 500 de persoane au murit în acel dezastru.

Treizeci din cele 56 de porți ale barajului construit de-a lungul râulu Kosi de la granița indiană au fost deschise, iar echipele de salvare au fost detașate pentru evacuarea sătenilor, au spus oficialii.

Agenţia meteorologică a cerut localnicilor să rămână în alertă, deoarece ploile abundente vor continua în weekend.

"Deși ploile au scăzut în unele zone, oamenii ar trebui să rămână foarte atenți, deoarece există șanse de ploi abundente până duminică", a declarat oficialul Bibhuti Pokharel, responsabil pentru vreme, pentru Reuters.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu