Noul director regional al BRD pentru Romania și Bulgaria este Mark Davis

Postat la: 14.01.2019 17:16

Mark Davis a fost numit în funcția de director regional al BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) pentru România și Bulgaria, începând cu data de 1 aprilie 2019, având biroul la București, conform unui comunicat de presă transmis luni, informează mediafax.

Acesta îl înlocuiește pe Matteo Patrone, care a devenit, de la 1 noiembrie 2018, directorul executiv pentru Europa de Est și Caucaz.

În noua sa funcție de director regional pentru România și Bulgaria, Mark Davis va conduce operațiunile BERD în cele două țări, cu scopul de contribui în continuare la accelerarea creșterii economice prin investiții, consultanță în afaceri și susținerea reformelor.

„Sunt onorat să preiau această nouă sarcină. România și Bulgaria sunt state în ascensiune economică în Europa de Sud-Est, inclusiv pentru activitatea BERD. Vom menține ritmul investițiilor în cele două țări. BERD, cu echipele sale locale, coordonate din Londra, va contribui la consolidarea competitivității acestor economii și integrarea lor pe plan regional și internațional. Dorim să construim economii care să acționeze în beneficiul oamenilor”, a declarat Davis.

Anterior numirii sale, Mark Davis a fost Consilier al Vice-Președintelui BERD pentru activitate bancară, Alain Pilloux. El s-a alăturat BERD în 2013, ca director pentru operațiunile băncii în Armenia. Pe parcursul mandatului său la Erevan, investițiile băncii în Armenia au crescut considerabil, contribuind la crearea Fondului Armean de Capital Privat și la dezvoltarea pieței de capital locale.

Înainte de a se alătura BERD, Mark Davis a fost director executiv la Goldman Sachs în Moscova (2010-2012) și la Morgan Stanley la Londra (2007-2010). Și-a început cariera la Banca Mondială, în Washington, unde a activat în calitate de Economist Senior, responsabil pentru Moldova, Ucraina și Kazahstan între 1996-2006. Mark Davis are un doctorat în științe economice de la Universitatea Tulane.

BERD investise peste 8,3 miliarde de euro în România și aproximativ 3,9 miliarde de euro în Bulgaria, până la sfârșitul anului trecut. Anul trecut, Banca a investit peste 400 de milioane de euro în România și peste 185 de milioane de euro în Bulgaria.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu