Noua ordine din Orientul Mijlociu: Inca 5-6 țari arabe sunt aproape de un acord de pace cu Israelul

Postat la: 15.09.2020 23:15

Cinci sau șase noi țări arabe se pregătesc să încheie acorduri de pace cu Israel după Emiratele Arabe Unite şi Bahrein, care vor semna aceste documente la Casa Albă. Anunțul a fost făcut de liderul american Donald Trump.

"Suntem într-un stadiu foarte avansat cu cinci ţări, cinci ţări suplimentare", a declarat preşedintele SUA în Biroul oval, în compania premierului israelian Benjamin Netanyahu. "Avem cel puţin cinci sau şase ţări care ni se vor alătura foarte curând, discutăm deja cu ele", a dat el asigurări fără a numi aceste state. "Cred că Israelul nu mai este izolat", a adăugat Trump.

Trump a afirmat că semnarea acordurilor de normalizare între Israel şi EAU, respectiv Bahrein, va reprezenta "zorii unui nou Orient Mijlociu" şi le va permite unor oameni de credinţe diferite să trăiască împreună.

"Ne aflăm aici în această după-amiază pentru a schimba cursul istoriei", a mai spus Trump.

Surse palestiniene spun că ar putea fi vorba despre Oman, Sudan, Mauritania sau Maroc.

Donald Trump nu a exclus, de altfel, posibilitatea ca un acord să-i includă şi pe palestinieni. "Palestinienii vor deveni cu siguranţă membru, nu spun asta ca să bravez, vă asigur că palestinienii vor fi parte (dintr-un acord - n.r.) la momentul oportun", a adăugat el.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu