Nou atac PKK in Turcia. 17 militari au fost raniti

Postat la: 17.07.2017 14:14

Dispozitive explozibile plasate de militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au explodat la trecerea unui vehicul militar în sud-estul Turciei, rănind 17 soldaţi, a anunţat luni armata turcă, relatează Reuters, conform agerpres.

Explozia s-a produs în timp ce vehiculul trecea prin districtul Yuksekova, provincia Hakkari, la graniţa cu Iranul şi Irakul, se arată într-un comunicat al armatei. Răniţii au fost transportaţi la spital imediat, notează sursa citată.

Citeşte şi: Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, este în viaţă şi se ascunde în Siria

Iniţial armata a anunţat că patru dintre răniţi se află în stare gravă, dar un comunicat difuzat ulterior a indicat că niciunul dintre răniţi nu se află în stare gravă.

Un armistiţiu între statul turc şi militanţi kurzi, intrat în vigoare în 2013, a încetat în iulie 2015 şi sud-estul ţării a înregistrat cele mai numeroase violenţe de la declanşarea insurgenţei de către PKK, în 1984.

Peste 40.000 de persoane, în majoritate kurzi, au fost ucise în acest conflict. PKK este considerată organizaţie teroristă de către Turcia, SUA şi UE.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu