Norica Nicolai a rabufnit dupa ce scandalul dintre Dancila și Iohannis a ajuns la CCR: 'Acolo vom avea o situație neplacuta'

Postat la: 08.12.2018 20:54

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai intervine în scandalul dintre premierul Dăncilă și președintele Iohannis pe tema remanierii guvernamentale. Nicolai a spus că acest conflict va fi soluționat de CCR, atrăgând totodată atenția asupra unei situații neplăcute, în contextul în care România va prelua președinția Consiliului UE.

„În ceea ce privește conflictul constituțional de natură juridică dintre guvern și președinte, în opinia mea, va fi soluționat de Curte, conform procedurilor. Are deja un termen. (...) Singurul lucru neplăcut va fi în Consiliile de miniștri ale UE, pentru că, conform regulilor prevăzute în tratat, secretarii de stat care vor să-i înlocuiască pe ministru nu au drept de vot. Iar cel puțin pe Dezvoltare Regională, România are mari interese și acolo vor fi subiectele fierbinți și pe care nu le înțelegem încă în ceea ce privește viitoarea politică de coeziune. Sunt foarte multe sume de bani. (...) România are în interes să-și realizeze proiectele pe care nu le-a finalizat și acolo vom avea o situație neplăcută, mai ales că asigurăm președinția rotativă, iar miniștri noștri vor lipsi”, a spus Norica Nicolai într-o intervenție telefonică la RomâniaTv.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu