New York interzice nunta nepotului unui rabin: Erau invitați 10.000 de petrecareți

Postat la: 18.10.2020 15:39

Departamentul de Sănătate al statului New York a ordonat anularea unei nunţi hasidice prevăzută pentru luni a nepotului unui rabin cu aproape 10.000 de invitaţi, de teama răspândirii infecţiei COVID-19, relatează duminică EFE.

Nunta urma să aibă loc în cartierul Williamsburg din Brooklyn, - unde există o amplă comunitate ultraortodoxă - şi deşi regiunea nu este inclusă în aşa numitele "zone roşii" ale comitatului, a fost emis un ordin de interdicţie a reuniunilor în masă, potrivit unui comunicat al guvernatorului Andrew Cuomo, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

O anchetă, realizată cu privire la această nuntă, releva participarea a până la 10.000 de persoane la acest eveniment, asftel încât directorul Departamentului de Sănătate al statului, Howard Zucker, a semnat acest ordin de interdicţie pentru depăşirea numărului de persoane permise în contextul pandemiei.

În unele zone din Brooklyn, mai ales în cele cu o prezenţă majoritară a comunităţii evreieşti ultraortodoxe, s-au înregistrat noi focare de contagiere din septembrie iar Primăria a ameninţat cu impunerea măsurilor de izolare în cazul unei escaladări a cazurilor.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

S-au înregistrat focare şi în comitatul Queens şi în alte zone cu o prezenţă masivă a evreilor ultraortodocşi, precum şi în comitatele Rockland şi Orange, însă această comunitate a refuzat să respecte ordinele statului şi a participat la proteste masive pe străzile din Brooklyn.

Joi, rata contagierilor a urcat cu 11,26 % faţă de 8,40 % raportată în ajun.

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

SUA au ajuns la 8.040.922 de cazuri confirmate şi la 218.455 de decese asociate noului coronavirus, potrivit unui bilanţ independent realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu