Nemulțumirile privind GDS escaladeaza - Laura Ștefan, expert anticorupție, și-a anunțat demisia din organizație

Postat la: 17.04.2019 13:31

Laura Ștefan, expert anticorupție, a demisionat din GDS. Decizia vine în contextul în care GDS a anunțat că îl va premia pe Augustin Lazăr, în contextul în care procurorul general se afla în mijlocul unui scandal legat de activitatea sa de procuror in timpul regimului comunist. Lazăr a fost acuzat că, în calitate de președinte al Comisiei de eliberări de la Penitenciarul Aiud, a refuzat eliberarea disidentului Iulius Filip.

Ulterior, procurorul general al României a anuntat că transmite premiul disidentului Iulius Filip și tuturor luptătorilor anticomuniști.

"Am demisionat din GDS", este anunțul pe care Laura Ștefan l-a făcut pe Facebook.

Anterior, disidentul Radu Filipescu a anunțat s-a autosuspendat din Grupul pentru Dialog Social, considerant că decernarea premiului lui Augustin Lazăr nu este oportună. Și Daniel Morar a avut, ieri, o reacție critică, menționând că renunță la premiul acordat de GDS in anul 2011.

Grupul pentru Dialog Social este prima organizație non-guvernamentală constituită după 1989. Asociația își propune să apere și să promoveze valorile democrației, libertățile și drepturile omului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu