Natalia Intotero: 'Intentionam sa organizam intalniri ale academicienilor romani de pretutindeni, ale medicilor si oamenilor de afaceri din diaspora'

Postat la: 11.02.2019 19:15

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a subliniat câteva dintre activităţile ministerului său - continuarea demersurilor pentru înfiinţarea Muzeului pentru Românii de Pretutindeni, dar şi activităţi dedicate Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, potrivit agerpres.ro.

Citeste si ALERTĂ Un alt deputat pleacă din PSD : Am decis că este timpul să 'mă rup' de acest tip de politică

Intotero a vorbit despre solicitările venite către minister din partea românilor din diaspora.

"Cea mai mare solicitare, până în momentul de faţă, avem achiziţie de costume populare şi de ie românească", a afirmat ea. Anul trecut au fost achiziţionate 56 de costume, pentru suma de 70.000 de lei, iar anul acesta ministerul intenţionează să crească această alocare.

Totodată, Intotero a amintit despre deschiderea de noi centre de informare pentru românii din diaspora - în Albania, Serbia şi Italia.

Potrivit ei, ministerul intenţionează să organizeze întâlniri ale academicienilor români de pretutindeni, ale medicilor şi oamenilor de afaceri din diaspora.

De asemenea, accentul va fi pus, a subliniat ministrul, pe situaţia românilor din Marea Britanie, în contextul Brexit, dar şi pe situaţia românilor din Italia.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu