Municipiul Suceava este la doar 61 de cazuri de scenariul rosu: Masca de protectie devine o

Postat la: 16.10.2020 21:47

Municipiul Suceava, care înregistrează vineri o incidenţă de 2,5 cazuri la mia de locuitori în ultímele 14 zile, este la doar 61 de cazuri de scenariul roşu, potrivit analizei DSP. Specialiştii afirmă că transmiterea comunitară în oraş este extinsă. Masca de protecţie devine obligatorie în tóate spaţiile deschise din oraş, potrivit news.ro.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a analizat, vineri, situaţia epidemiologică şi a luat în discuţie solicitarea Primăriei municipiului Suceava privind stabilirea unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, însoţită de analiza specialiştilor de la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

”Pentru data de 16 octombrie 2020 la nivelul municipiului Suceava, incidenţa este de 2,504, ceea ce înseamnă, potrivit analizei D.S.P. Suceava, că ne desparte de scenariul roşu un număr de 61 de cazuri. Totodată, se observă o creştere accelerată a acestui indicator după data de 05 octombrie 2020. Pentru acest calcul a fost luată în considerare populaţia rezidentă în municipiul Suceava, şi anume 124.589 locuitori”, a transmis, vineri, Prefectura Suceava.

Potrivit instituţiei, în ceea ce priveşte numărul bazal de reproducere acesta se situează în jurul valorii de 1.19, ceea ce înseamnă transmisie comunitară extinsă.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu

Având în vedere aceste date CJSU Suceava a adoptat o noul decizie care prevede:

Art. 1. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să asigure nasul şi gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise din municipiul Suceava, indiferent de tipul sau natura acestora, începând cu data de 17.10.2020, ora 08:00.

Art. 2. În aplicarea art. 3, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să asigure nasul şi gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, în următoarele unităţi administrativ-teritoriale: oraşul Siret şi comuna Fundu Moldovei.

Art. 3. (1) În aplicarea art. 1, pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, organizarea şi desfăşurare activităţilor în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă în următoarele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava: oraşul Siret şi comuna Fundu Moldovei.

(2) În aplicarea art. 1, pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, organizarea şi desfăşurare activităţilor în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în următoarele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, comunele Berchişeşti, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.

Art. 4. (1) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă în următoarele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava: oraşul Siret şi comuna Fundu Moldovei.

(2) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăşi 30% a din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în următoarele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, comunele Berchişeşti, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.

Art. 4. (1) În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi în următoarele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava: oraşul Siret şi comuna Fundu Moldovei.

(2) În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare este permisă fără a se depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în următoarele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, comunele Berchişeşti, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.

Art. 5. Prevederile prezentei hotărâri vor completa măsurile stabilite în cuprinsul Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, numărul 43 din data de 15.10.2020, privind dispunerea unor măsuri pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Suceava.

De asemenea, CJSU a actualizat scenariile de funcţionare ale unor unităţi de învăţământ .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu