Moscova reacționeaza vehement, dupa ce SUA au inculpat 12 spioni ruși pentru implicare in alegerile prezidențiale

Postat la: 14.07.2018 10:55

Ministerul de externe de la Moscova a respins vineri ca nefondată inculparea în Statele Unite a 12 agenţi ai serviciilor ruse de informaţii, acuzaţi de piratarea computerelor Partidului Democrat american înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA din noiembrie 2016, informează Reuters.

Departamentul Justiţiei de la Washington comunicase cu câteva ore mai devreme că un grup de ofiţeri ai serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) au fost inculpaţi la cererea procurorului special Robert Mueller, care anchetează presupusul amestec al Rusiei în alegerile câştigate de Donald Trump. AFP reaminteşte că operaţiunile de piraterie informatică prin care au fost sustrase şi publicate mii de e-mailuri ale unor responsabili ai Partidului Democrat au afectat campania candidatei acestei formaţiuni, Hillary Clinton, scrie agerpres.ro.

Citește și: O nouă alertă dată în România! Lidl retrage aceste produse de pe piață .

Ministerul rus de externe a reacţionat afirmând că inculparea este o modalitate de a deteriora atmosfera înaintea întâlnirii de luni, de la Helsinki, a preşedinţilor Rusiei şi Statelor Unite, Vladimir Putin şi Donald Trump.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu