Monica Macovei acuza o lovitura de stat: 'Este un dezastru național și este un act de tradare naționala'

Postat la: 12.07.2018 18:14

Monica Macovei a declanşat o serie de atacuri la adresa Coaliţiei PSD-ALDE după modificarea Codului Penal şi după revocarea şefei DNA. Eurodeputata afirmă chiar că partidele de guvernare, sprijinite de UDMR, dau o lovitură de stat.

Vezi şi: Știai ce efect are cafeaua asupra ficatului? Care sunt aliații unui ficat sănătos

"Este vorba, practic, de o lovitură de stat dată împotriva justiției și o să spun patru elemente:

1. se modifică toate cele trei legi ale justiției într-un timp foarte scurt și fără consultare publică, prin care se subordonează procurorii ministrului Justiției și alte modificări.

2. se adoptă de către Parlament modificări la Codul de Procedură Penală, prin care practic anchetele sunt imposibile.

3. se modifică Codul Penal în două zile și trece și prin comisii și prin plen, prin care, iarăși, sunt ajutați condamnații în fond, cercetații, anchetații, cei inculpați în curs de judecată.

4. revocarea dnei Kövesi, ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale, care nu era constituțională. Nu poți să iei o decizie în opt judecători, când Constituția prevede nouă judecători.

Toate aceste patru lucruri, cel puțin, pe mine mă fac să spun că e o lovitură de stat împotriva justiției și practic împotriva statului de drept. Este un dezastru național și este un act de trădare națională pentru cei care au participat la asta. Și mă refer, în primul rând, la coaliția de guvernare. Avem PSD, ALDE și UDMR, care au votat modificări la Codul de procedură penală în câteva zile și apoi PSD și ALDE, care au votat modificări la Codul Penal; acolo UDMR s-au abținut, adică s-au ascuns așa, un pic", a declarat Monica Macovei, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Vezi şi: Copiii cu părinți fumători au o mare problemă: Afecțiunea la care sunt expuși .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu